El Govern impulsa la Formació Professional dual per afavorir la reactivació econòmica:
Notícies
Escola de Turisme i Hosteleria Bcn. La indústria alimentària: una opció de futur
No fa gaires anys els vostres pares havien de fer la compra diàriament. Avui en dia això és impensable degut al ritme frenètic de les nostres vides. Caldria potser fer-nos una pregunta; Ens hem parat a pensar alguna vegada quan entrem a un supermercat o una botiga tot el que hi ha al darrera dels productes que trobem a les prestatgeries?. Aquesta qüestió té una resposta que es pot resumir en dues paraules Tecnologia alimentària.
I què és la Tecnologia Alimentària? Doncs tot allò que fa possible l’elaboració, transformació i conservació dels aliments per tenir-los a disposició dels consumidor en plenes garanties de seguretat alimentària sense haver-los de preparar o comprar diàriament. I això que sembla tan fàcil en principi, requereix molts llocs de treball per a que es pugui aconseguir. Per fer-nos una idea de les seves dimensions, la indústria de l’alimentació i les begudes està formada aproximadament per 30000 empreses i mig milió de treballadors i constitueix un dels principals motors econòmics del país (dades FIAB Federació espanyola d’Indústries de l’Alimentació i Begudes). Tanmateix va ser el segon sector amb major oferta de feina el 2010 i inverteix un 0,26% de la seva facturació de 80.000 milions d’euros anuals.
Per tant, potser caldria plantejar-se , perquè no dedicar-se professionalment a un sector que ha tingut un creixement sostingut durant els darrers vint anys, que alhora és un dels principals sectors exportadors només superat per l’automòbil, que també es veu menys afectat per les recessions i que és un motor de la nostra economia.
La formació professional respon a la ciutat de Barcelona a aquesta necessitat de les empreses amb l’oferta pública de formació en Indústries Alimentàries a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Barcelona. En funció de les espectatives a nivell laboral, els cicles disponibles cobreixen tot el ventall de necessitats de la indústria alimentària.
El tècnic superior en processos i qualitat en la indústria alimentària, permet formar caps de producció, responsables de qualitat i seguretat alimentària, tècnics de laboratori fisico-químic i microbiològic, així com donar les eïnes per a nou emprenedors del sector alimentari.
El cicle d’elaboració de productes alimentaris pot ser interessant si hom vol ser supervisor de línia i/o controlador línies d’envassament i embalatge, o posar un negoci de una rostisseria, catering, plats preparats, etc. El cicle de forneria, pastisseria i confiteria prepara forners, pastissers, confiters, torronaires, etc…i proveix treballadors per aquest sector tan important al nostre país.
Tanmateix per abastir la gran demanda, s’ofereix l’equivalent a un nivell 1 europeu d’auxiliar de la indústria càrnia.
Visiteu el vídeo de l’Escola de Turisme i Hosteleria Bcn:
http://www.youtube.com/watch?v=xBlEebccqT0&list=UUBmA7r6MITNTUwyWRp0FDMA&index=1&feature=plcp
Art. La millora del sistema educatiu a Catalunya
Podeu llegir l’article de El Periódico: La millora de sistema educatiu a Catalunya. 29 empreses ensenyaran i pagaran a alumnes de FP el curs vinent. La Generalitat s’avança al Ministeri amb una formació professional dual pròpia:
Art. European Training Foundation: campanyes de difusió de l’FP a Europa
La European Training Foundation publica un article en el que parla de la importància de les campanyes de difusió de la Formació Professional a Europa i titulen: “Campanyes de formació professional de promoció arran de l’última edició se centren en la promoció de Rússia en l’educació i la formació professional, Live & Learn mirades a la UE”
Podeu llegir l’article al següent enllaç:
http://www.etfliveandlearn.eu/issue/march/2012/151/social-media-spices-up-spanish-vet-campaigns/english
Art. ESO, Bachillerato y FP se equiparan a tres años
Podeu llegir l’article del monogràfic especial de la Vanguardia amb motiu del Saló de l’Ensenyament pel curs 2012-13:
Art. Contamos con una red de 250 empresas simuladas en toda España
Podeu llegir l’article del monogràfic especial de la Vanguardia amb motiu del Saló de l’Ensenyament pel curs 2012-13 a on s’entrevista al Sr. Miquel-Muç Vall director gerent de la Fundació Inform:
II Congrés Internacional EDO
Els propers 23, 24 i 25 de maig es celebrarà el II Congrés Internacional EDO “Gestió del coneixement i desenvolupament Organitzacional: formació i formació corporativa” al Departament de Pedagogia Aplicada, a l’Edifici G6/247 del Campus UAB, organitzat pel Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada de Barcelona.http://edo.uab.cat/congressus
Visita del Cònsol General de Suïssa
La fundació va rebre la visita del Cònsol de Suïssa a Barcelona, Sr. Pascal Décosterd, que es va interessar en conèixer el sistema de formació professional de la ciutat i oferir la col•laboració per escrutar nivells de parteneriat i per a divulgar el model suís de formació professional que compta amb un sistema de formació dual.
Seguiment i nova convocatòria projecte Aula Empresa
Durant els mesos d’abril i maig s’està duent a terme el seguiment del projecte Aula Empresa en els diferents centres que hi participen aquest curs 2011-12. Des de la fundació es dóna suport a través d’un ajut econòmic als instituts i centres d’FP de la ciutat de Barcelona que estiguin interessats en aplicar la metodologia SEFED (Simulació d’Empreses amb Finalitats Educatives) en el cicle formatiu de Gestió administrativa, en concret en el mòdul formatiu “L’empresa a l’aula”. Des del dia 26 d’abril i fins el 18 de maig està oberta la convocatòria per a l’obtenció d’ajut pel curs 2012/2013.
Visita de professors de Göteborg a Barcelona (Projecte EXPROF IT)
La propera setmana del 21 al 25 de maig, l’Associació Xarxa FP rebrà una delegació de professors d’informàtica provinents de Göteborg, Suècia, per tal de conèixer Xarxa FP i la realitat educativa de Barcelona. La Fundació BCN Formació Professional, amb la col·laboració de Xarxa FP, està treballant en el pla de treball que constarà, principalment, en la vista de la delegació sueca a diferents centres d’FP, amb l’objectiu de compartir bones pràctiques i experiències amb els homòlegs de la mateixa família professional de les tecnologies de la informació i la comunicació a Barcelona.