El 25 de maig va tenir lloc al Saló Daurat de la Casa Llotja de Mar, Pg. Isabel II, 1, de 9.00 a 14.00 hores. La jornada comptarà amb la presència del Sr. Joachim Dell, director del centre d’FP de Westerburg i del Sr. Juergen Hindenberg, director de l’Àrea d’FP de la Cambra de Comerç de Bonn, així com d’una representació d’empresaris alemanys, directors de centres d’FP de la ciutat i representants de la Cambra de Comerç de Barcelona per tal de propiciar un frondós debat sobre l’èxit de la formació dual, fortaleses i debilitats i l’aplicació a la nostra realitat. Aquesta jornada l’organitza la Fundació BCN Formació Professional, l’Associació XARXAR FP i la Cambra de Comerç.
A continuació trobareu tota la documentació que es va lliurar a la jornada, més les presentacions que es van projectar i el vídeo que va sortir al Telenotícies migdia i nit de TV3 el mateix dia:
El proper 12 de juny, l’Institut Salvador Seguí celebra el seu 25è aniversari. L’acte serà presidit pel Sr. Lluís Font, Secretari General de Polítiques Educatives del Departament d’Ensenyament.
El proper 13 de juny es farà l’acte lliurament de la tercera edició dels Premis FPemprèn. En aquesta edició hauran participat un total de 32 projectes pertanyents a 13 centres educatius diferents. Enguany s’incorpora una tercera categoria de premi: 1. Premi Emprenedor, 2. Premi a la Creativitat, 3. Premi “Campus Energia” en col·laboració amb la UPC.
Per altra banda, els guanyadors absoluts de cadascuna de les categories i els finalistes passaran directament a la final catalana del concurs de projectes d’emprenedoria organitzat pel Departament d’Ensenyament dins el marc del programa “Catalunya, escola d’emprenedors. Foment de l’emprenedoria a l’FP”, que tindrà lloc a la tardor del 2012.
No fa gaires anys els vostres pares havien de fer la compra diàriament. Avui en dia això és impensable degut al ritme frenètic de les nostres vides. Caldria potser fer-nos una pregunta; Ens hem parat a pensar alguna vegada quan entrem a un supermercat o una botiga tot el que hi ha al darrera dels productes que trobem a les prestatgeries?. Aquesta qüestió té una resposta que es pot resumir en dues paraules Tecnologia alimentària. I què és la Tecnologia Alimentària? Doncs tot allò que fa possible l’elaboració, transformació i conservació dels aliments per tenir-los a disposició dels consumidor en plenes garanties de seguretat alimentària sense haver-los de preparar o comprar diàriament. I això que sembla tan fàcil en principi, requereix molts llocs de treball per a que es pugui aconseguir. Per fer-nos una idea de les seves dimensions, la indústria de l’alimentació i les begudes està formada aproximadament per 30000 empreses i mig milió de treballadors i constitueix un dels principals motors econòmics del país (dades FIAB Federació espanyola d’Indústries de l’Alimentació i Begudes). Tanmateix va ser el segon sector amb major oferta de feina el 2010 i inverteix un 0,26% de la seva facturació de 80.000 milions d’euros anuals. Per tant, potser caldria plantejar-se , perquè no dedicar-se professionalment a un sector que ha tingut un creixement sostingut durant els darrers vint anys, que alhora és un dels principals sectors exportadors només superat per l’automòbil, que també es veu menys afectat per les recessions i que és un motor de la nostra economia. La formació professional respon a la ciutat de Barcelona a aquesta necessitat de les empreses amb l’oferta pública de formació en Indústries Alimentàries a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Barcelona. En funció de les espectatives a nivell laboral, els cicles disponibles cobreixen tot el ventall de necessitats de la indústria alimentària. El tècnic superior en processos i qualitat en la indústria alimentària, permet formar caps de producció, responsables de qualitat i seguretat alimentària, tècnics de laboratori fisico-químic i microbiològic, així com donar les eïnes per a nou emprenedors del sector alimentari. El cicle d’elaboració de productes alimentaris pot ser interessant si hom vol ser supervisor de línia i/o controlador línies d’envassament i embalatge, o posar un negoci de una rostisseria, catering, plats preparats, etc. El cicle de forneria, pastisseria i confiteria prepara forners, pastissers, confiters, torronaires, etc…i proveix treballadors per aquest sector tan important al nostre país. Tanmateix per abastir la gran demanda, s’ofereix l’equivalent a un nivell 1 europeu d’auxiliar de la indústria càrnia. Visiteu el vídeo de l’Escola de Turisme i Hosteleria Bcn: http://www.youtube.com/watch?v=xBlEebccqT0&list=UUBmA7r6MITNTUwyWRp0FDMA&index=1&feature=plcp
Podeu llegir l’article de El Periódico: La millora de sistema educatiu a Catalunya. 29 empreses ensenyaran i pagaran a alumnes de FP el curs vinent. La Generalitat s’avança al Ministeri amb una formació professional dual pròpia:
La European Training Foundation publica un article en el que parla de la importància de les campanyes de difusió de la Formació Professional a Europa i titulen: “Campanyes de formació professional de promoció arran de l’última edició se centren en la promoció de Rússia en l’educació i la formació professional, Live & Learn mirades a la UE” Podeu llegir l’article al següent enllaç: http://www.etfliveandlearn.eu/issue/march/2012/151/social-media-spices-up-spanish-vet-campaigns/english
Aquest lloc web utilitza cookies perquè puguem oferir-te la millor experiència d'usuari possible. La informació de les galetes s'emmagatzema al vostre navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu al nostre lloc web i ajudar el nostre equip a entendre quines seccions del lloc web us resulten més interessants i útils.
Cookies necessàries
Les cookies estrictament necessàries han d'estar activades en tot moment perquè puguem desar les vostres preferències per a la configuració de les galetes.
Cookies analítiques
Aquest lloc web fa servir Google Analytics per recopilar informació anònima, com ara el número de visitants al lloc i les pàgines més populars.
Mantenir aquesta galeta activada ens ajuda a millorar el nostre lloc web.
Please enable Strictly Necessary Cookies first so that we can save your preferences!