Els Premis FPemprèn són un reconeixement públic als millors projectes empresarials realitzats per estudiants de Formació Professional dels instituts i centres d’FP de Barcelona i la seva àrea metropolitana.

La finalitat és potenciar el reconeixement i el prestigi social de l’FP, així com reconèixer alguns valors entre l’alumnat d’FP, molt especialment aquells relacionats amb la iniciativa i l’esperit emprenedor.

Els principals objectius d’aquests Premis són:


NIT DE L’EMPRENEDORIA 2024

El passat 13 de juny de 2024 es va dur a terme la Nit de l’Emprenedoria 2024 a la Casa Llotja de Mar de la Cambra de Comerç de Barcelona, acte en el què es celebra l’entrega de la 15ª edició dels Premis FPemprèn i la 6a edició dels FPConsolida.

L’acte, conduït per la Clara Sánchez-Castro, s’inaugurà a càrrec de la Sra. Marta Angerri, membre del Comitè Executiu de la Cambra de Comerç de Barcelona i presidenta de l’Observatori Dona, Empresa i Economia, Sra. Sara Berbel, presidenta executiva de la Fundació BCN Formació Professional, Sr. Lorenzo Di Pietro, director general de Barcelona Activa, Sra. Ester Pujol, directora de l’Àrea de Desenvolupament Social i Econòmic de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i Sr. Fabian Mohedano, president executiu de l’Agència Pública de Formació i Qualificació Professionals de Catalunya.

Després dels parlaments de benvinguda, es va lliurar el 6è premi FPConsolida, un premi lliurat conjuntament amb Netmentora Catalunya i el Departament d’Educació, a l’empresa Blue Containers Company, de l’Iván Romero, Anna Laura Bertero i David Llusà. Després del lliurament del premi, que va ser a càrrec del Sr. Alejandro Ribó, director general de Netmentora Catalunya, vam poder conèixer l’experiència de l’Iván i l’Anna Laura amb la seva empresa.

Posteriorment, es va passar al lliurament de la 15a edició dels Premis FPemprèn. Aquesta edició ha comptat amb 97 a la primera fase, dels quals 69 han passat a ser avaluats, corresponents a 27 centres d’FP de la ciutat de Barcelona i la seva Àrea Metropolitana i amb la participació de més de 220 alumnes. Els projectes guanyadors de cada categoria han sigut:

  • PREMI ENERGIA I MEDI AMBIENT

Guanyador categoria de grau mitjà: ECOFUEL, del Centre López Vicuña de Barcelona. De l’Erika Ibarra, Joaquin Miquela i Verónica Medina, tutoritzat per Montse Piera.

Guanyador categoria de grau superior: PLANETA LIMPIO, de l’Institut Miquel Martí i Pol de Cornellà de Llobregat. De Pedro Hernández i Jordi Ocaña, tutoritzat per Josep Parpal.

  • PREMI SALUT I ATENCIÓ A LES PERSONES

Guanyador categoria de grau mitjà: Psico-Kit, de l’Institut FP Sant Cugat. De la Maria Sánchez, Alejandra Casabona, Lucas Barberena i Laia Moya, tutoritzat per Glòria Marín.

Guanyador categoria de grau superior: Laboratori Mòbil DIBAC, de l’Escola Pia Nostra Senyora de Barcelona. De l’Iratxe Domínguez, Andrea Ferragut, Fabiana Flores i Berta Pla, tutoritzat pel Marc Rodríguez.

  • PREMI OCI I BENESTAR

Guanyador categoria de grau mitjà: MELODIFY, de l’Institut Francesc Ferrer i Guàrdia de Sant Joan Despí. De la Laia Guerrero i Lucia Meng Muñoz, tutoritzat per Ana Bravo.

Guanyador categoria grau superior: Delícies Empresarials – Artístik, del CETT de Barcelona. Del Martí Perramon, Pau Amorós, Ton Zambrano i Pau Marí, tutoritzat per Albert Gallardo.

  • PREMI EDUCACIÓ I CULTURA

Guanyador categoria grau mitjà: JOVAGGIO, del Centre d’Estudis Monlau de Barcelona. Del Daniel García, Anduàlem Cendoya, Martí López i Joan Berrio, tutoritzat per Alba Ferré.

Guanyador categoria grau superior: 6 dècades de Tintin en català, de l’Institut Esteve Terradas i Illa de Cornellà de Llobregat. Del Pau Almirall, Chaimae El Meftah, Isabel Fuentes, Sara Padilla, Paula Redondo i Mar Valls, tutoritzat per Luis del Castillo.

  • PREMI FABRICACIÓ INTEL·LIGENT I TRANSFORMACIÓ DIGITAL

Guanyador categoria grau mitjà: FORALL, de l’Institut Poblenou de Barcelona. Del Marc Mancilla, tutoritzat per Julià Bretos.

Guanyador categoria grau superior: UNIDAD DIGITAL DE AUTOPSIAS E INNOVACIONES (UDAI), de l’Escola Pia Nostra Senyora de Barcelona. De l’Ivet Aznar, Jan Garcia, Alba González i Ariana Martí, tutoritzat per Andrea Guerra.

  • PREMI ECONOMIA SOCIAL I SOLIDÀRIA

Guanyador categoria grau mitjà: ENCANT, de l’Institut Francesc Ferrer i Guàrdia de Sant Joan Despí. De l’Ainhoa Sánchez i Sofia Campos, tutoritzat per Juanjo Molina.

Guanyador categoria grau superior: Veus en comunitat. L’altaveu del tercer sector, de l’Institut Salvador Seguí de Barcelona. De la Maria Ribas, tutoritzat per l’Elena Mayordomo.

Accèssit categoria grau superior: TABITHA PROJECT, de l’Escola Pia Nostra Senyora de Barcelona. De la Sheila Font, Paola Cristina Marchese, Carla Serra i Lisseth Michelle Robbins, tutoritzat per Aina Surroca.

  •  ACCÈSSIT A LA MILLOR ROPOSTA COMERCIAL

Guanyador: Dry Bra, de l’Escola Solc Nou de Barcelona. De l’Adrián Álvarez, Leandra Denisse, Noelia Morote i Ada Griselda Paz, tutoritzat per Neus Boncompte, Cristina Moll i Inma Coronas.

  • PREMI FPEMPRÈN PEL TALENT FEMENÍ

Guanyador categoria grau mitjà: GEOLETTES, de l’Institut Bernat El Ferrer de Molins de Rei. De la Dounia Lammou i Ivette García, tutoritzat per Elisabet González-Conde.

Guanyador categoria grau superior: ReTresors, de l’Institut Hospital del Mar FP Sanitària de Barcelona. De la Noa Corominas, María González, Irina Moreira i Malena Rubio, tutoritzat per Judit Moreno.

Accèssit categoria grau superior: OASIS, del CETT de Barcelona. De la Paulina Reyes i l’Anna Bassols, tutoritzat per Sylvia Puigdemasa.

  • PREMI ICIL-GESTIÓ LOGÍSTICA

Guanyador categoria grau superior: OLIS MASDELESVALLS, de Prat Educació de Barcelona. De l’Èlia Mañá, Tiguida Sillah i Miquel Jover, tutoritzat per Albert Baile.

  • PREMI EMPRENEDOR/A

Guanyador categoria grau mitjà: WAITING DOOG, de l’Institut El Palau de Sant Andreu de la Barca. De la Selena Martínez, Marc Lacambra i Mónica Tort, tutoritzat per Francesc Roca.

Guanyador categoria grau superior: DÉPAYSER, de l’Escola Santíssima Trinitat de Barcelona. De la Lucía Bernabé, Madelyn Cardenas i Paula Troyano, tutoritzat per María José Vicente.

Els guanyadors i guanyadores de totes les categories (exceptuant la categoria ICIL-Gestió Logística, que obtenen una matrícula gratuïta a un dels màsters que oferta la Fundació ICIL) van rebre un diploma, un val FNAC i una entrada a l’America’s Cup Experience. I per a tots i totes les participants, es dona la oportunitat d’accedir al taller en Intel·ligència Artificial al Campus 42 Barcelona que organitza la Fundació Telefónica.

Un cop lliurades totes les categories de premis, la cloenda de l’acte es va fer a càrrec de la Sra. Mercè Chacón, directora general de Formació Professional.

Les fotografies de l’acte es poden visualitzar aquí: https://mega.nz/folder/uAx3VI6b#n0GDhFq8KR8ueUvUPUqXAw


14a edició Premis FPemprèn

El passat 15 de juny va tenir lloc la Nit de l’Emprenedoria 2023, que celebra la 14a edició dels Premis FPemprèn i la 5a edició dels FPconsolida.

Per la iniciativa del “Viver d’Empreses Provençana”, la Marta Carrió, presidenta de Netmentora Catalunya, i l’Anna Simó, Consellera d’Educació de la Generalitat de Catalunya, van lliurar el cinquè premi FPConsolida a l’Institut Provençana.

Enguany, el lliurament dels Premis FPemprèn ha comptat amb 10 categories de premis. Els projectes premiats d’aquesta 14a edició han sigut: 

  1. Premi Energia i Medi Ambient

CFGM – La Salle Barceloneta- Barcelona

Marc Galofré, Sami Bouazzaten, Beatriz Díaz i Ulises Aitor

Tutoritzat per Núria Funollet

CFGS – Institut FP Sant Cugat

Fàtima Tachrift, Mojie Lin, Paula Mónica López i Zumar Zulfiqar

Tutoritzat per Olga Oliver

2. Premi Salut i atenció a les persones

CFGM – Escola Solc Nou Barcelona

Silvia Enríquez, Ikram El Abbassi, Raissa Nicole Chávez i Laura Vico

Tutoritzat per Neus Boncompte i Cristina Moll 

CFGS – Escola Pia Nostra Senyora-Barcelona

Nerea Galán, Meritxell Guerrero, Helena Iglesias, Eduard Salvadó i Martina Villar

Tutoritzat pel Marc Rodríguez

3. Premi Oci i Benestar

CFGS – Escola d’Hoteleria i Turisme CETT-Barcelona

Marta Ferrer, Jiasheng Fang, Arnau Jordà, Qi Wang i Jingyu Li 

Tutoritzat per Sylvia Puigdemasa

4. Premi Educació i Cultura

CFGM – La Salle Barceloneta-Barcelona

Camilo Botero i l’ Africa Camprubi

Tutoritzat per Núria Funollet

CFGS – Institut Salvador Seguí-Barcelona

Nerea Quixal, Carlota Nin, María González i Claudia Rodríguez 

Tutoritzat per Elena Mayordomo

5. Premi Fabricació intel·ligent i transformació digital

CFGS – CEIR ARCO Villarroel-Barcelona

Alba Edo i Sara Roso 

Tutoritzat per Sarai López

6. Premi Economia Social i Solidària

CFGM – Institut Bernat el Ferrer Molins de Rei

Alejandro Taxonera, Sergio Ausach i Ignacio Estévez

Tutoritzat per Mª José Medina

CFGS – Institut Pedraforca Hospitalet de Llobregat

De l’ Irene Ramírez, Rafael Borreguero i Joan Vigo

Tutoritzat per Roger Romero

CFGS – Institut Esteve Terradas i Illa Cornellà de Llobregat

Impulsat per l’alumnat del cicles de grau superior d’Administració i Finances i d’Assistència a la Direcció

tutors i tutores Rafael Segura, Carla Bertolin i Gerard Garcia i a la directora del centre Olga Quesada

7. Accèssit a la millor proposta comercial

Institut Bernat el Ferrer Molins de Rei

Del Fabian Doizi i Rubén Jordán

Tutoritzat per Mª José Medina

8. Premi FPemprèn pel talent femení

CFGM – Centre López Vicuña Barcelona

De la Núria Oliveras, Melisa García i Blanca Camuñas

Tutoritzat per Montse Piera

CFGS – Escola de Mitjans Audiovisuals EMAV-Barcelona

De la Marta La Parra i Júlia Llamas 

Tutoritzat per Ona Vega

9. Premi ICIL – Gestió Logística

CFGS – Prat Educació- Barcelona

Del Pau Guiu, Irene Sierra, Ignacio Moyano i Abdelaziz Hachi

Tutoritzat per Albert Baile

10. Premi Emprenedor/a

CFGM – Institut El Palau de Sant Andreu de la Barca

De la Judith Ramos

Tutoritzat per Francesc Roca

CFGS – Escola Pia Nostra Senyora- Barcelona

Núria Anguera, Oriol Garcia, Alejandro Mora i Laura Ruiz 

Tutoritzat per Aina Surroca

CFGS – Escola Santíssima Trinitat Barcelona

Carlos Jané, Carlos Hernández i Marian Taouil 

Tutoritzat per Julio Llorente

RECULL FOTOGRÀFIC NIT DE L’EMPRENEDORIA 2023

_DSC6530

CATEGORIA ICIL-GESTIÓ LOGÍSTICA. L’experiència de l’Alberto, guanyador del premi


SAPS COM COMUNICAR LA TEVA IDEA DE NEGOCI?

Amb en Pau Font et donem 4 consells per a que la teva idea sigui exitosa!


Segueix-nos a twitter i a instagram

Organitza:

logo Fundació FP Barcelona

Amb la col·laboració de:

logo Sigma
logo Nestlé
logo Fundació Cercle d'Economia
logo Seed & Click
Logo Universitat Politècnica de Catalunya
Logo Consorci d'Educació de Barcelona
logo Generalitat de Catalunya
logo Cambra de Comerç de Barcelona

Si vols més informació sobre el projecte contacta amb jcanalda@fundaciobcnfp.cat