Durant el Saló de l’Ocupació i BizBarcelona, la Fundació BCN FP ha destacat amb la presentació de l’estudi “Construcció sostenible en clau d’FP”. Aquest estudi posa de relleu com la digitalització i la sostenibilitat estan transformant el sector de la construcció, requerint nous perfils professionals. 

A la taula rodona moderada per Ángel Tarrino, amb la participació de Laura Borroso (Escola del Treball de Barcelona), Edu (gremi de bioconstrucció) i Carol Beuter (Institut Provensana), es va parlar de bioconstrucció, reciclatge i nous oficis.  

També es va analitzar l’estudi “Població jove de 16 a 24 anys desocupada sense estudis postobligatoris” i com la Formació Professional pot oferir solucions per a aquest col·lectiu. 

Al BizBarcelona es va dur a terme una sessió sobre el Talent emprenedor a l’FP amb la presentació de la taula de projectes per Ester Pujol. A continuació, Jèssica Canalda, de l’àrea d’innovació i empresa de la Fundació, va emmarcar els projectes que es presentarien des dels centres d’FP. La taula d’experiències va comptar amb la participació d’I. Romero i P. Sánchez, de l’Institut Provensana amb Blue Containers Project, i Figueredo, M.A. López i L. del Castillo, de l’Institut Esteve Terradas amb el Museu VR de Tintín en català.