Notícies

Resolució Convocatòria PFI 2017_2018

La Fundació BCN Formació Professional fa publica la resolució de la convocatòria d’ajuts per impartir Programes de formació i inserció (en la modalitat de Plans d’Iniciació Professional) el curs 2017-2018.

Es cofinançaran 22 Porgrames de formació i inserció de 12 perfils professionals, que s'impartiran en 12 entitas i 3 centres educatius de la ciutat, amb una oferta de 369 places, adreçades a joves d’entre 16 i 21 anys que NO hagin graduat en Educació Secundària Obligatòria. 

 Resolució de PFI 2017_2018

Els centres i entitats beneficiaries hauran de presentar els documents d'acceptació de l'ajut a la Fundació abans del 16 d'octubre de 2017.

Llegir més: Resolució Convocatòria PFI 2017_2018

Nova convocatòria d'ajuts per impartir PFI 2017-2018

A partir del 17 de juliol i fins al 21 estarà oberta la nova Convocatòria d’Ajuts de la Fundació BCN Formació Professional i l'Ajuntament de Barcelona per a impartir Programes de Formació i Inserció el curs 2017-2018, en el marc del Pla 16-19.  

S’hi poden presentar centres educatius privats i entitats de Barcelona autoritzades pel Departament d’Ensenyament per impartir aquests Programes.

L’Ajuntament de Barcelona des del 2012 aposta per millorar l’èxit educatiu dels i les joves de 16 a 21 anys que no han graduat en l’ESO.

Llegir més: Nova convocatòria d'ajuts per impartir PFI 2017-2018

Resolució "Simulació per al foment de Competències Clau a l'FP. Learning by Doing"

Durant la primera quinzena de juliol La Fundació BCN Formació Professional ha resolt concedir ajut econòmic als següents centres d'FP de la ciutat de Barcelona:

 1. Escola Santíssima Trinitat
 2. Escola Tècnico-Professional Xavier
 3. Centre d'Estudis Roca
 4. La Salle Barceloneta
 5. Salesians de Sarrià
 6. Centre d'Estudis Politècnics
 7. Centre d'Estudis Stucom
 8. Institut Vall d'Hebron
 9. Escola L'Esperança
 10. Institut Rambla Prim
 11. Institut Lluïsa Cura
 12. Liceo Palcam
 13. Institut Escola del Treball
 14. Institut Poblenou ECAIB

El projecte de "Simulació per al foment de competències clau a l'FP. Learning by doing" té com a objecte donar suport, a través d’ajuts econòmics, als instituts i centres d’FP de la ciutat de Barcelona que considerin d’interès l’aplicació de la metodologia SEFED (Simulació d’Empreses amb Finalitats Educatives) en els cicles formatius on es pot integrar preferentment la metodologia.

Per a més informació consulteu aquí.

Llegir més: Resolució "Simulació per al foment de Competències Clau a l'FP. Learning by Doing"

Missió educativa a Alemanya FP indústria 4.0

La Fundació BCN FP i cinc centres d'FP de la Taula sectorial de Formació industrial (TSFI) de Barcelona, van visitar Munich & Stuttgart, del 26 al 30 de juny, gràcies a XARXA FP i al programa ERASMUS +, amb l’objectiu de conèixer de primera mà com el sistema d’FP dual alemany dona resposta a la indústria 4.0.

Alemanya és puntera en indústria 4.0 i els professors d’FP industrial de l’Escola del Treball, Anna Gironella de Mundet, Salesians de Sarrià, Jesuïtes el Clot i Mare de Deu de  la Mercè van visitar a Munich l’ITQ, un centre de referència internacional en mecatrònica, la Fira Laserworld of Protònics per conèixer una Makeathon en la qual van participar 79 alumnes d’FP i enginyeries.

Llegir més: Missió educativa a Alemanya FP indústria 4.0

8a edició Premis FPemprèn

El 20 de juny, ha tingut lloc l’acte de lliurament de premis de la 8a edició dels PREMIS FPEMPRÈN amb el suport de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

L’acte ha estatpresidit pel Sr. Miquel Àngel Essomba, comissionat d’Educació i Universitats de l’Ajuntament de Barcelona i patró de la Fundació BCN Formació Professional, i pel Sr. Ramon Paredes, President de la Fundació BCN Formació Professional. També ha comptat amb la presència de Martí Marfà, coordinador del projecte Cabal Musical, i Monique Makon, cantant i participant del Cabal Musical.

Llegir més: 8a edició Premis FPemprèn

 
 
 
 

Contacte

Fundació BCN Formació Professional

Plaça Espanya 5, 1a planta - 08014 Barcelona

Telèfon: 93 413 21 01 - Fax: 93 413 21 16

Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.